Antieke handgrepen

Er zijn altijd liefhebbers voor antieke meubels en bijbehorende handgrepen. In een mum van tijd gaat iets van modern naar antiek. Mede daardoor is oud tegenwoordig ook helemaal nieuw.

Kies jouw hart op hart afstand / steekmaat:
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

We kijken er dan ook niet raar van op dat mensen graag hun interieur naar oude stijl inrichten en een hommage geven aan een antieke stijl. Juist van antieke kasten en lades die je vindt, is er een zeer aannemelijke kans dat de handgrepen hierop zijn versleten. Ondanks dat je een antieke stijl hanteert, moet alles nog wel gewoon werken. Deze oude handgrepen vervang je dan ook eenvoudig voor nieuwe, antieke handgrepen.

Vervang eenvoudig je oude handgrepen

Hoe je handgrepen vervangt? Dat is heel erg simpel! Je hoeft enkel de oude handgrepen van je object af te halen, vaak met een schroevendraaier. Meet vervolgens de afstand tussen de twee boorgaten op. Dit heet de steekmaat. Deze afstand meet je vanuit het midden van het boorgat. Vaak is deze afstand 96, 128, 160 of 192 mm. Vervolgens kies je antieke handgrepen naar wens op deze steekmaat, waarna je deze eenvoudig terug schroeft in de reeds bestaande boorgaten. Dit klusje is zo geklaard en bied je weer jaren aan plezier. Wil je zelf nieuwe boorgaten bijmaken? Neem dan de genoemde steekmaten in acht, zodat er altijd een passende antieke handgreep voor je beschikbaar is.

Niet alleen antieke handgrepen

Bij Deurgrepenwinkel bieden we niet alleen antieke handgrepen aan. Wil je juist een meer rauwe sfeer nabootsen in je interieur? Dan hebben we ook een ruim assortiment aan industriële handgrepen verkrijgbaar. Qua montage werken deze volgens hetzelfde principe, maar qua look ontvang je iets totaal anders. Baseer je de aankoop van je handgrepen liever op kleur? Dan vind je bij ons ook handgrepen als messing, zwart en koper. Voor iedere smaak wat wils. De antieke handgrepen pas je eenvoudig toe voor een groot aantal verschillende doeleinden. Zo passen deze handgrepen op zowel kasten, lades, meubelstukken als schuifdeuren.

Duidelijkheid vooraf

Kijk vooral per handgreep goed onder het kopje 'extra informatie'. Daar staat namelijk alle benodigde informatie beschreven. Naast de precieze afmetingen van bijvoorbeeld de antieke handgrepen, vind je er ook de exacte materialen die in de handgreep voorkomen. Hoe meer informatie je hebt over de handgrepen, hoe preciezer je je aankoop kunt doen. Eventuele vragen over de handgrepen vangen we graag voor je op. Van maandag tot en met vrijdag doe je dit snel via een directe chat. Dit is mogelijk tussen 8.00 - 17.00. Buiten deze uren om bereik je ons per mail, waarop je spoedig een geschikt antwoord ontvangt.