Een oude bibliotheekkast als roomdivider

Welkom bij een nieuwe editie van onze maandelijkse winactie! Deze maand hebben we Martin uitgekozen als een van onze gelukkige winnaars.

Martin heeft een fantastisch project uitgevoerd met een oude bibliotheekkast, die hij heeft omgetoverd tot een prachtige roomdivider. Hij heeft de roomdivider voorzien van de stijlvolle Deurgreep Maaike – zwart – 224 mm, die een uniek accent toevoegt aan het geheel.

We hebben Martin een aantal vragen gesteld over zijn verbouwing, en hij heeft ons meegenomen in zijn creatieve proces. Lees verder om te ontdekken hoe hij dit geweldige project heeft gerealiseerd!

Het begin van een bijzonder idee

Het begon allemaal toen Martin’s vorige werkgever een oude bibliotheekkast weggooide. Gelukkig mocht Martin deze meenemen en zag hij meteen potentie in het hergebruiken van dit meubelstuk.

In hun nieuwe huis besloot hij de kast te gebruiken als roomdivider, een uniek en functioneel element dat de ruimte zou opdelen zonder afbreuk te doen aan de esthetiek.

De jacht op materialen

Voordat Martin aan de slag kon gaan met zijn project, moest hij de nodige materialen verzamelen.

Hij verkreeg gefineerde eikenhouten platen van een betrouwbare houtleverancier, terwijl de beits, ledverlichting en schakelmateriaal werden gekocht bij een lokale bouwmarkt.

Met deze belangrijke items in handen kon hij beginnen met het realiseren van zijn visie.

De zoektocht naar de perfecte grepen

Een essentieel onderdeel van het project was het vinden van geschikte grepen voor de bibliotheekkast.

Martin vertelde ons dat hij talloze uren online heeft doorgebracht, op zoek naar de perfecte grepen die bij zijn stijl en ontwerp zouden passen.

Met een vleugje humor deelde hij zijn zoekstrategie: “zoeken, zoeken, zoeken, tot je iets vindt wat erbij past!” Uiteindelijk vond hij grepen die aan al zijn eisen voldeden.

Bij het selecteren van de grepen hield Martin rekening met verschillende factoren. De grepen moesten allereerst zwart van kleur zijn, zodat ze mooi zouden contrasteren met de bibliotheekkast en de rest van het interieur.

Daarnaast waren strak en modern design belangrijk, zodat ze naadloos zouden aansluiten bij de algehele esthetiek van de kamer.

Veiligheid speelde ook een rol, aangezien de grepen niet te ver mochten uitsteken om ongelukken te voorkomen.

“Veel voldoening gehaald uit dit project”

Na al het harde werk en de zorgvuldige keuzes was het tijd voor Martin om het eindresultaat te aanschouwen. En wat vond hij ervan? Hij was zeer tevreden met het resultaat! Martin beschreef het als “best leuk geworden”, waarbij hij vooral enthousiast was over de grepen die hij had uitgekozen.

Ze voegden een vleugje elegantie en functionaliteit toe aan de bibliotheekkast. Bovendien gaf het Martin een gevoel van voldoening om oude materialen opnieuw te gebruiken en een unieke touch aan zijn B&B te geven.

Ook de B&B moest er aan geloven

De creatieve aanpak ging verder dan alleen zijn eigen huis.

In zijn B&B heeft hij elke kamer voorzien van omgebouwde oude bibliotheekkasten. Hierdoor heeft elke kamer een eigen uniek element en ademt het een charmante en nostalgische sfeer uit.

Gasten kunnen nu genieten van de prachtige combinatie van oud en nieuw, terwijl ze zich omringen met de geschiedenis en het karakter van de bibliotheekkasten.

Geïnspireerd door de keuken van Lotte? Ze gebruikte de volgende deurgrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *