5 verassende IKEA meubel DIY’s met handgrepen

Dankzij de eenvoud van IKEA meubilair kun je met een IKEA-kast of ladenblok vrijwel alle kanten op in je interieur.

Iconische kasten als de KALLAX of het HEMNES-dressoir gaan op in praktisch iedere interieurstijl, variërend van minimalistisch modern tot stoer industrieel.

Ondanks deze voordelen houden veel mensen er toch van om hun meubels een persoonlijk tintje te geven. Het toevoegen van kleine elementen kan een kast al een hele andere aanblik geven.

Wijk af van de stadaard door de IKEA handgrepen te vervangen door grepen die passen bij jouw stijl.

Fleur je kast op door de IKEA handgrepen te vervangen

Ondanks dat een handgreep slechts een klein onderdeel is, kun je door je IKEA handgrepen te vervangen je kast er totaal anders uit laten zien. Met handgrepen van messing krijgt zelfs het meest basaal vormgegeven ladenblok een sjieke toevoeging.

Voor een meer ingetogen elegante look kun je de standaard IKEA handgrepen vervangen door zwarte handgrepen. De zwarte uitvoering van de deurgreep Joost past onder andere erg goed bij een witte keuken.

Lees voor meer inspiratie gauw verder, en ontdek hoe je door IKEA handgrepen te vervangen jouw keuken of woonkamer een hele nieuwe uitstraling geeft.

PAX kast

De PAX kledingkast heeft een vrij open karakter, waarbij zich slechts op een paar plekken afgesloten laden bevinden.

Voor deze IKEA DIY gaan we inzoomen op de lades. Volgens de montagehandleiding zijn de lades greeploos, maar door de IKEA handgrepen te vervangen door lange, horizontale grepen voeg je zowel gebruiksgemak als stijl toe.

KALLAX kast

Met de KALLAX kast geeft IKEA zijn klanten flink de vrije hand.

Dit kastsysteem is volgens de montagehandleiding namelijk open, maar het is mogelijk om zelf op bepaalde plekken laden aan te brengen. Dit brengt natuurlijk gelijk de vraag met zich mee wat voor grepen hierbij passen.

De KALLAX kast is bij uitstek een meubel voor moderne handgrepen zoals de 160 mm lange Jurian deurgreep.

HEMNES kledingkast

Anders dan veel andere IKEA meubelstukken heeft de HEMNES kledingkast iets landelijks over zich.

Je kunt de IKEA handgrepen vervangenen op de hoge deuren van deze kast een set Savi deurgrepen van zacht glimmend messing monteren.

Je kunt echter ook besluiten om de IKEA handgrepen te vervangen door een zestal klassieke knoppen, en de kast zo meer een vintage look te geven.

RAST ladekast

Wanneer je de montagehandleiding hebt gevolgd en je RAST kast in elkaar hebt geknutseld kun je met deze IKEA DIY jouw kast verder oppimpen door de IKEA handgrepen te vervangen.

Anders dan veel andere IKEA meubels heeft de RAST ladekast een duidelijke houtstructuur met nerven en knoesten, die hem een stoer uiterlijk geeft.

De IKEA handgrepen vervangen door een set industriële handgrepen is dan ook perfect voor dit meubel.

MALM dresser

Volgens de montagehandleiding is de MALM dresser een greeploze kast maar met deze IKEA DIY zullen we daar verandering in brengen.

Strak en klassiek maar door het ontbreken van handgrepen kan de MALM dresser er volgens sommigen een simpele uitstraling hebben.

Het meest voor de hand liggend is het om deze lage kast te voorzien van mooie zwarte handgrepen, die zowel bij de witte als bij de houtkleurige uitvoering van de kast passen. 

Het resultaat van je opgepimpte IKEA DIY

Door de IKEA handgrepen te vervangen kun je soms nog jarenlang genieten van een IKEA DIY waar je eigenlijk al op uitgekeken was.

Maar ook een splinternieuw IKEA meubel die je aanspreekt maar die wel iets speciaals mag hebben, kan door het vervangen van de IKEA handgrepen opeens wel in het plaatje van jouw ideale interieur passen.

Ontdek de verdere mogelijkheden van IKEA handgrepen vervangen

Van de deurklinken in je huis tot de grepen in je keuken, handgrepen vind je overal in huis terug.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan en met de IKEA DIY tips die we je hebben gegeven?

Kijk dan eens op onze website naar de perfect passende grepen voor jouw IKEA DIY project. Voor verdere vragen kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met de Deurgrepenwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *