Waar houd je rekening mee bij het uitkiezen van jouw deurgrepen?

Bij het kiezen van handgrepen let je natuurlijk op het ontwerp en of de stijl aansluit bij je interieur. Maar dat is eigenlijk nog maar het begin, want er zijn nog meer dingen belangrijk als je deurgrepen gaat uitzoeken. Lees hier waar je allemaal op moet letten zodat je niet alleen mooie, maar ook handige grepen hebt.

Een handgreep past overal

Eigenlijk kun je voor iedere ruimte in huis grepen nodig hebben. De moderne inrichting of houd je meer van een klassiek interieur? Het is natuurlijk belangrijk dat je een handgreep hebt die past bij de stijl van je huis en die aansluit bij je smaak. Een strakke, industriële keuken vraagt om industriële grepen. Bij een klassiek of landelijk interieur kies je dan bijvoorbeeld voor messing grepen. Moderne grepen zijn er in verschillende uitvoeringen, met een robuuste, vierkante afwerking. Behalve de vorm speelt de kleur van de deurgreep ook een belangrijke rol bij het bepalen van de uitstraling. Zo zijn zwarte grepen een echte blikvanger in de ruimte, zeker als je het combineert met lichtgekleurde kastdeurtjes.

De juiste combinatie voor een uniforme uitstraling

Het voordeel van het uitzoeken van losse grepen is dat je niet gebonden bent aan de standaard grepen die bij een meubel of een keuken geleverd worden. Een ander voordeel is, dat je de grepen die je mooi vindt, ook op de rest van je meubels kunt monteren. Hierdoor creëer je uniformiteit in je huis. Heb je bijvoorbeeld een open keuken, dan is het mooi om de grepen van de keuken te laten matchen met je meubelgrepen, zoals op het televisiemeubel. Dankzij het feit dat de verschillende grepen in diverse maten verkrijgbaar zijn, heb je altijd een passende greep in dezelfde stijl en kleur en van hetzelfde materiaal.

Een greep die comfortabel aanvoelt en veilig is

Het ontwerp van de greep is belangrijk, maar veiligheid en comfort spelen ook een grote rol bij je keuze. Let er bijvoorbeeld op dat de afstand tussen de greep en het kastdeurtje voldoende is. Je wilt een goede grip hebben als je een kast openmaakt en niet altijd met je knokkels tegen het kastje stoten. Of met je vingers ongemakkelijk klem zitten. De juiste grepen hebben voldoende ruimte zodat je op ieder moment op een eenvoudige manier de kast open kunt maken. Een ander aspect is veiligheid. Veel grepen, zeker in de keuken, zitten op een hoogte waar kleine kinderen zich gemakkelijk kunnen stoten. Hoekige grepen of grepen met een uitstekend element zijn dan niet wenselijk. Kies dan liever voor een greep met afgeronde vormen of een greep die strak tegen de kast geplaatst is.

Een greep op de juiste maat

Om er zeker van te zijn dat de greep van je keuze ook werkelijk past en mooi tot zijn recht komt, bereken je de maat die je nodig hebt. Dit kan dus per kastje verschillen, omdat het ene kastje groter kan zijn dan het andere. Soms is het mooi om voor ieder kastje eenzelfde grootte te bestellen. Het is vaak gebruikelijk om op de voorzetdeur van de koelkast een greep te monteren die in verhouding tot de deur staat. Let daarbij niet alleen op de buitenmaat, maar ook op de juiste steekmaat. Wil je zeker weten dat je de juiste maat bestelt? Maak dan gebruik van onze inmeethandleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *